tiistai 17. toukokuuta 2011

Kohti kukkeampaa kampusta - vinkkejä viime vuodelta

Turun yliopiston kampukselle perustetaan jälleen kaupunkiviljelmä. Keväällä istutetaan hyötykasvit joutomaalle rakennettuun laariin yliopiston rakennusten välittömään läheisyyteen, kesällä hoidetaan ja ravitaan ja syksyllä korjataan satoa.

Projektin polkaisee käyntiin ylioppilaskunnan ympäristövaliokunta, mutta mukaan lähtee toivon mukaan muitakin innokkaita viherpeukaloita. Hanke on jatkoa viime vuodelta, jolloin saimme vinkkejä kaupunkiviljelykonkarilta, Dodo ry:lta. Dodolaisten asiantunteva apu oli erittäin mieluista erityisesti laaria suunniteltaessa ja sen sijaintia valittaessa. Viime vuonna itse rakennetussa laarissa kasvoi mm. sipulia, porkkanaa, kurpitsaa, retiisiä ja naurista. Onnistunut projekti herätteli jopa ajatuksia viljelmän laajentamisesta.

Laarin rakennustalkoot keväällä 2010
Viime vuonna pyrimme mahdollisimman pieniin kustannuksiin, ja aktiivinen yhteistyökumppaneiden etsintä tuottikin tulosta: lahjoituksina saimme mm. lautaa laaria varten ja siemeniä viljeltäväksi sekä tilaa kastelukannun ja muiden tarvikkeiden säilytykseen.

Projekti herätti huomiota siinä määrin, että se päätyi jopa Turun Sanomiin etusivulle saakka. Mediahuomio oli tietysti mieluista jo siksikin, että hankkeemme yhtenä tavoitteena oli lisätä tietoisuutta urbaanin viljelyn mahdollisuuksista ja kannustaa muitakin omavaraisuuskokeiluihin.

Yhteisöllisyys ja ekologinen ruoantuotanto ovat projektin kantavia teemoja tänäkin vuonna. Toivottavaa olisi tietysti myös runsas sato ja sen mukaiset hulppeat sadonkorjuukemut! Saas nähdä miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti