maanantai 18. heinäkuuta 2011

Keskikesän kuulumisia

Jipii, viljelmä on edelleen ehjä ja säästynyt pahoinpitelyiltä, huolimatta niistä ihmismassoista, jotka seudulla ovat viime aikojen tapahtumien yhteydessä pyörineet. Eivätpä ne viikonlopun animecon-vierailijat vandaaleilta näyttäneetkään kostyymien moninaisuudesta huolimatta. Melkein jopa toivoin, että olisivat nälkäänsä maistelleet hieman salaatteja, ne kun rehottavat jo muidenkin kasvien yllä. Ainakin yksi ujo porkkanarivi on tyystin jäämässä kaappilaarin salaattien varjoon.Ylikasvaneita rucolarivejä olen harventanut armottomasti, joten vanhan laarin salaatitkin saavat taatusti kylliksi valoa. Voisi kai ne loputkin rucolat sieltä poistaa, samoin kuin vihanneskrassitkin, eivät taida enää olla syömäkelpoisia. Olisikohan niitä ollut mahdollista jotenkin säilöä silloin kun olivat parhaimmillaan? Vaikkapa kuivaamalla? Kuivatun rucolan luulisi kelpaavan mausteeksi, vihanneskrassista en enää olekaan niin varma.


Jollen ihan väärin muista, niin laarien välissä istuvassa säkissä kasvaa härkäpapuja. Ne kukkivat jo, joten saatamme jopa saada papusia vielä tänä kesänä! Sen sijaan herneenvarsissa ei kukintoja näy,  ne vain kasvavat solmuun toisiaan vasten kunnollisen tuen puutteessa. Mistäs saataisiin tukipuita? Auringonkukkien varret kasvavat tukevina, mutta samaan säkkiin kokeeksi istutetut herneet eivät näköjään oikein uskalla niihin nojata. Kaappilaarissa on tyhjä kohta, joka näyttää siltä, että siihen istutetut rivi tai pari eivät ole lähteneet itämään kunnolla, joten satunnaiset rikkaruohot yrittävät valloittaa aluetta.

Tilliä on kummassakin laarissa rivin verran, ja täytyypä laittaa muistiin seuraavaa vuotta varten, että yksi rivillinen riittänee aivan hyvin, nuokin raukat kun ovat päässeet ylikasvamaan ja kellastumaan. Tai sitten meidän pitää istuttaa perunaa, ehkä tilli menisi paremmin kaupaksi jos sillä saisi höystettyä samasta laarista tulevat uudet perunat! Vanhassa laarissa on oudonnäköinen rivi, joka ehkä saattaisi olla porkkanaa, mutta naatti on oudon näköinen, ja mullan alapuolinen osa on valkoinen eikä oranssi. Jännityksellä odotamme, mitä sieltä tulee. Ai niin, ja pinaatit lienevät myös ylikasvaneita, onkos kukaan uskaltanut niistä mitään kokkailla? Itse en ole koskaan tuoretta pinaattia käyttänyt mihinkään niin jotenkin kynnys oli nytkin hiukan korkealla. Reseptejä saa mielellään jakaa vaikkapa tänne blogiin!


Itse en omista toimivaa kameraa, muuten olisin mielelläni tämänkin jutun kuvittanut. Jos joku ehtisi käydä kuvailemassa vehreyttä ja jakaa kuvat kanssamme, niin olisi tämäkin sivu hieman värikkäämpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti